Ga naar hoofdinhoud

Nederlands Childrenteam eindigt als elfde op EK

Op het EK springen voor Children in het Italiaanse Arezzo is het Nederlandse team na de eerste manche als elfde geëindigd. Halverwege deze eerste manche moest deze wedstrijd op donderdag wegens hevige regenval worden stilgelegd en werd vrijdag vervolgd.

Na de eerste ronde gaan Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk gezamenlijk aan de leiding met nul strafpunten. België valt nu nog net buiten het podium, omdat één van hun teamleden een standpunt voor het overschrijden van de tijd moest accepteren.
De tweede manche van de landenwedstrijd die zaterdag wordt verreden staat open voor de beste tien landen. “Het is balen dat we niet meer mee kunnen strijden voor de team medailles”, vertelde bondscoach Luc Steeghs.

Voor het teamresultaat telde ook de openingswedstrijd mee, waarin Nederland 12 strafpunten verzamelde. In de eerste manche van de landenwedstrijd voegde het team daar nog eens acht strafpunten aan toe, waardoor Nederland eindigde met een totaal van 20 strafpunten.

Niels Kersten had met Arjolijn (v. Colino) gisteren een complete “off day” en verliet met 19 strafpunten de ring, na op de eerste dag met slechts één springfoutje het parcours te hebben verlaten. Kim Mestrom was vandaag met Casanova (v. Colander) foutloos, na de openingswedstrijd met twee springfouten te hebben beëindigd. Paris Morssinkhof noteerde in de openingswedstrijd met Lucas (v. Lincoln) twee springfouten en hield in de tweede manche van de landenwedstrijd de schade beperkt tot één springfout. Max de Mol kon op Quinken (v. Quintero) in de eerste manche van de landenwedstrijd het huzarenstukje van de eerste dag, toen hij foutloos bleef, niet herhalen en noteerde één springfout. Max de Mol is met een 25e plaats in de tussenstand de beste Nederlander, gevolgd door Kim Mestrom die nu 46e staat.

Klik hier voor de uitslag

Bron KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook