Ga naar hoofdinhoud

Nederlands feestje in 2*-GP Bonheiden

Sanne Thijssen, hier met Bacardi. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Nederlandse combinaties hebben zondagmorgen hun visitekaartjes afgegeven in de 2*-Grote Prijs van Bonheiden. Sanne Thijssen voerde met Bacardi de volledig Nederlandse top vier aan en werd gevolgd door Jens van Grunsven, Jody van Gerwen en Wout-Jan van der Schans. Voor Van der Schans was dit de tweede top 5-klassering, in de 3*-GP eindigde hij ook op de vierde plek.

Alleen Thijssen en Van Grunsven slaagden erin om foutloos door de barrage van de 1,45m-rubriek te komen. Thijssen was met de Numero Uno-zoon dik twee seconden sneller dan Van Grunsven met Doma Sue (v. Dollar du Murier) en mocht zich vooraan opstellen.

Top vier

Van Gerwen kreeg vier strafpunten met Inebelle Van ‘T Welthof (v. Takashi van Berkenbroeck),  maar was met een halve seconden verschil goed voor de snelste tijd van de vierfouters. Van der Schans had voor deze rubriek de Verdi-zoon Delgado gezadeld en bleef op zijn beurt een halve seconde voor op Kathrin Stolmeijer, die met Dedicasse du Bois de Buisseret (v. Ugano Sitte) de top 5 compleet maakte.

1,50m-GP

In de driesterren Grand Prix ging Peter Moloney er met D’Atlantique Royale (v. Darco) met de zege vandoor. De Ierse ruiter werd gevolgd door zijn landgenoot Darragh Kenny met Balou du Reventon (v. Cornet Obolensky). Van der Schans was met Capetown (v. Oklund) net te langzaam om de Poolse ruiter Michal Kazmierczak met Stakorado (v. Stakkato) voor te kunnen blijven.

Uitslag 2*-GP
Uitslag 3*-GP

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook