Ga naar hoofdinhoud

Nederlands gefokte Carola BH wint nationale juniorentitel in Pennsylvania

Sophie Gochman met Carola BH. Foto: Facebook

De elfjarige in Nederland gefokte Carola BH heeft afgelopen weekend met haar amazone Sophie Gochmann de nationale titel gewonnen op de Pennsylvania National Horse Show. In de teamcompetitie maakte het duo ook deel uit van het bronzen team.

De amazone begon het driedaagse kampioenschap met de vierde plek in het eerste parcours met de donkerbruine merrie. Madison Goetzmann, die uiteindelijk zilver won op dit kampioenschap, stond na de eerste rubriek aan de leiding met Prestigious (v. Con Cento). De tweede dag nam Gochman al de leiding over en gaf deze ook niet meer af in het derde deel van het kampioenschap. Het brons was voor Lily Gottwald met Gaston van t Steentje (v. Action-Breaker).

‘Top tien zou mooi zijn’

“Het dringt nog niet helemaal door”, vertelde Gochman na afloop. “Ik reed naar binnen met het idee dat een top tien-klassering mooi zou zijn, want het is een echt een pittige competitie. Het is een Nations Cup-format en het is hartstikke mooi voor de junioren om dit zo mee te kunnen maken. Het is een eer om hier te winnen. Ik had nooit gedacht dat dit zou gebeuren.”

Fokproduct familie Jaspers

De door Peter Jaspers en zijn dochter Mireille uit Panningen gefokte Carola BH is de nieuwste aanwinst voor Sophie Gochman. De dochter van Dutch Capitol werd eind vorig jaar door de Gochmans aangeschaft. Op de Tour in Wellington debuteerde de jonge amazone en was direct succesvol in de nationale rubrieken. Afgelopen juli bracht Gochman de merrie voor het eerst internationaal aan de start in Parijs. Dit debuut werd direct in winst omgezet.

Uitslag

Bron: Panational

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook