Ga naar hoofdinhoud

Nederlands springteam voor Kentucky bekend

Marc Houtzager met Opium VSTijdens een persconferentie op de terreinen van Breda Hippique maakte de bondscoach van de springruiters, Rob Ehrens, zijn team bekend waarmee hij de wereldtitel tijdens het WK in Kentucky wil gaan verdedigen. Ehrens koos voor de volledige equipe waarmee hij begin augustus in Dublin de laatste wedstrijd van de Meydan FEI Nations Cup competitie winnend afsloot.

De Nederlandse equipe bestaat uit Marc Houtzager (Rouveen) met HBC Tamino (Numero Uno x Farmer) of Opium VS (Polydor x Bormio), Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Exquis Walnut de Muze (Nabab de Reve x Chin Chin), Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Utascha SFN (Lux x Indoctro) en Jur Vrieling (Holwierde) met VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet), terwijl Leopold van Asten (Duizel) als reserveruiter is aangewezen met VDL Groep Santana B (Mr.Blue x H.Almé Z).

Harrie Smolders, die in Kentucky met Exquis Walnut de Muze aan de start komt,  heeft vertrouwen in het springteam, hoewel hij denkt dat andere mensen misschien nog niet overtuigd zijn. “Toch is het op internationale kampioenschappen nog altijd zo dat sommige teams erg tegenvallen en anderen juist heel goed presteren. Ik hoop dat wij de lijn, die we sinds het Rotterdamse CHIO hebben, kunnen volhouden”, aldus Smolders.

Van der Vleuten zal de pas negenjarige veelbelovende merrie Utascha SFN meenemen naar Kentucky. Hij gaf aan dat in eerste instantie het teamresultaat het belangrijkst is. “Ons eerste doel is de landenwedstrijd en daarna gaan we nadenken of we als individuele combinatie nog iets op het WK te zoeken hebben. Ik ga er nu vanuit dat we pas na de landenwedstrijd zullen beslissen of we doorgaan of stoppen”, zegt de ruiter uit Mierlo.

Marc Houtzager heeft met Opium VS en HBC Tamino de keuze uit twee toppaarden. Hij twijfelt nog. “Tamino is nog jong en Opium heeft veel meer ervaring. Zo namen we ook deel aan de Olympische Spelen van 2008. Volgende week, na de wedstrijd in Padeborn, neem ik de definitieve beslissing”, aldus Houtzager.

Jur Vrieling was als een kind zo blij dat Ehrens hem uitkoos als één van de teamleden. “Ik ben verschrikkelijk blij. Vorig jaar mocht ik mee als reserve naar het EK, en nu als teamlid mee naar de WEG. Ik ben de gelukkigste ruiter van Nederland”, aldus de anders altijd uiterst nuchtere Groninger. Vrieling neemt de tienjarige VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet) mee naar Kentucky.

Bron: Horses.nl/KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook