Ga naar hoofdinhoud

Nederlands succes in Youngster en Small Tour

Jelmer Hoekstra

De Nederlandse ruiters deden vandaag goede zaken op het springconcours op Den Goubergh in Roosendaal. In beide rubrieken bleven plaats één en twee in Nederlandse handen, met als winnaars Jelmer Hoekstra met Welfare (v. Pacific) en Bram van der Pluijm met Amigo-go (v. Manhattan).

In de Youngster Tour voor zes- en zevenjarige paarden bleef Amigo-go in beide fasen foutloos onder Bram van der Pluijm. In de tweede ronde was de zevenjarige KWPN-ruin de snelste met een tijd van 26,48 seconden. Slechts een fractie langzamer was de zevenjarige KWPN-merrie Aminka (v. Ephebe For Ever) onder Willem Greve. De zesjarige Berlin-zoon Blackmail JB sloot de top drie onder de Belg Jan Claeys.

Jelmer Hoekstra was met Welfare de beste in de Small Tour. In het tweefasenparcours van 1,30 tot 1,35 m realiseerde de negenjarige KWPN-ruin twee foutloze rondes en de snelste tijd van 26,60 seconden in de tweede ronde. Doron Kuipers won de tweede prijs met de negenjarige Lupicor-dochter Wianta W. Als derde eindigde de Noor Morten Djupvik met KWPN-merrie U-Goldflower (v. Kojak).

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook