Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse paarden doen het goed tijdens de Prijs van Aken München

Foto Rolf Vennenbernd, dpa

Christian Ahlmann wint de Prijs van Aken München met het paard Lorena (v. Larenco). In 50.80 seconden wist de Duitser foutloos te blijven in de barrage en liet zijn concurrentie achter zich.

Ondanks dat er geen Nederlandse ruiters op het podium stonden, deden Nederlands gefokte paarden het wel goed tijdens de Prijs van Aken München.  De Amerikaanse Laura Kraut was met de KWPN-merrie Teirra (v. Tolano van het Riethof) zes seconden langzamer dan Ahlmann en eindigde tweede. Als laatste mocht ook Ludger Beerbaum plaatsnemen op het erepodium. Met de KWPN-hengst Chaman (Baloubet du Rouet) reed hij de barrage in een tijd van 53.17 niet erg snel, maar wel foutloos.

De beste Nederlander was Leon Thijssen met Heartthago (v. Heartbreaker). In het basisparcours behaalde hij negen strafpunten en mocht dus niet in de barrage starten.

Klik voor alle resultaten hier.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook