Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse ruiters domineren Accumulator rubriek Indoor Brabant

Gerco Schröder en Glock's DebaliaFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Voorafgaand aan de Rolex Grand Slam Grand Prix in Den Bosch stond er vandaag eerst nog een vijfsterren rubriek over 1,45m op het programma op Indoor Brabant. Leopold van Asten, de winnaar van de GP van vorig jaar, stond geruime tijd bovenaan in de resultatenlijst, maar zakte door de resultaten van Frank Schuttert en Gerco Schröder toch naar de derde plek.

Van Asten verzamelde met VDL Groep Beauty (v. For Pleasure) het maximum van 65 punten in deze Accumulator-rubriek met Joker en zette met zijn rit in 47,42 seconden een scherpe tijd neer in het parcours.

Snel, sneller, snelst

Schuttert was de eerste, die de tijd van Van Asten verbeterde. In het zadel van de negenjarige Casall-dochter Beautiful Red kwam Schuttert een fractie sneller aan de finish dan zijn landgenoot en stopte de klok op 47,39 seconden. Schröder deed daar vervolgens nog een dikke schep bovenop en stuurde Glock’s Debalia nog eens bijna een seconde sneller rond. De dochter van Numero Uno galoppeerde in 46,59 seconden over de eindstreep.

Top vijf

Julien Epaillard en Daniel Deusser maakten de top 5 verder compleet. De Franse ruiter zat in het zadel van Quatrin de la Roque LM en kwam in 47,62 seconden aan de finish. Daarmee was Epaillard op zijn beurt zowat twee seconden sneller dan Deusser, die met  Equita van t Zorgvliet (v. Cassini I) in 49,52 seconden aan de finish kwam.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook