Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse springpaarden op dreef in Mexico

Vier rubrieken werden er gewonnen door Nederlands gefokte paarden op het CSI4* van Balvanera in Mexico het afgelopen weekend. De Mexicaan Juan Pablo Gaspar Albanez nam de eerste zege voor zijn rekening met Costa Date.

Albanez won donderdag met de Vingino-dochter Costa Data een 1.35m-rubriek. De 9-jarige merrie was eerst onder het zadel van Kevin Gielen voordat ze naar Mexico vertrok. Di Zigeunerin VDL eindigde onder Arturo Parada Vallejo op de tweede plaats. De dag erna won de 8-jarige Zavall-dochter de 1.35m-proef direct op tijd. Vorig jaar was het eerste internationale jaar voor Di Zigeunerin onder de stalruiter van de VDL Stud, Ernesto Canseco.

In het 1.40m op donderdag was er een overwinning voor de Colombiaan John Perez met de Numero Uno-dochter Chianti Classico. In het 1.40m op vrijdag bezette Francisco Lomelin met Campoduna (v. Clinton) de derde positie.

Op zondag was er weer een overwinning voor de KWPN’er Charisma R met Mauricio Huesca. De Numero Uno-dochter was de beste in een 1.35m rubriek. Ook deze merrie werd voorheen gereden door Kevin Gielen. Onder Huesca was Balvanera hun eerste internationale concours. Huesca werd een dag eerder nog tweede in het 1.35m met Adermie PP (v. Salvatore). In deze proef kwam nog een Numero Uno nakomeling op de derde plaats, Biantha P gereden door Donata Maria Kohlsdorf.

In de Grand Prix was er geen hoofdprijs voor een Nederlands paard, de hoogst geplaatste was Zalerno. De hengst van Berlin werd met Gonzalo Azcarraga zesde. De Grand Prix werd gewonnen door Nicolas Pizarro met de Lexicon-dochter La Petite Fleur 6. De Oldenburgs gefokte merrie debuteerde onder Pizarro, eerder liep ze onder Andres Arozarena.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook