Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse springruiters ijzersterk in Roosendaal

Leon Thijssen

De tweede week van het internationale springconcours op Den Goubergh in Roosendaal is voor de Nederlanders goed begonnen gisteren. In vier van de vijf rubrieken gingen ze met de hoofdprijs er vandoor. De hoofdrubriek, in twee groepen gesplitst, kreeg Leon Thijssen met Barrichello en Siebe Kramer op Coralie als winnaars. Wiljan Laarakkers zegevierde in de Small Tour Codermie Z.

In de Medium Tour werd de Van der Valk Hotel Princeville Prix verreden in twee groepen. In de eerste groep was Siebe Kramer met Cornet Obolensky-dochter Coralie iedereen te snel af. Hij was bijna twee seconden sneller dan Wiljan Laarakkers op Chilly (v. l’Esprit). De Zweed Niclas Parlmer, stalruiter van Stoeterij Duyselshof, werd derde met VDL Groep Cherokee (v. No Limit).

In de andere groep was Leon Tijssen de snelste in het parcours direct op tijd. Op de Casantos-zoon bleef hij Doron Kuipers net voor. Thijssen reed 57.72 seconden, Kuipers had met AD Blossom (v. Lupicor) 58.22 seconden nodig. Albert Voorn werd derde, ook met een nakomeling van Lupicor, Freebird.

2* Small Tour

In de 2* Small Tour ging de overwinning naar Wiljan Laarakkers op de Coriano Z-dochter Codermie Z na een spannende strijd. Laarakkers was in de tweede fase van het 1.35m-parcours slechts 3 honderdste sneller dat de Japanner Hikari Yoshizawa met Sensual LS (v. Secreto LS). De nummer drie Fabrice Schmidt uit Frankrijk op Umco Mouche (v. Kannan) zat daar weer bijna 3 honderdste achter.

Jonge paarden

De rubriek voor 6- en 7-jarige paarden werd ook door de Nederlanders gedomineerd. Timothy Hendrix pakte de winst met Jewel LVP (v. Berlin) voor Maureen Bonder op Elmo (v. Van Gogh) en Megan Laseur met Eliana (v. Diarado). Alleen de 1* Small Tour kwam in buitenlandse handen. Hier werd Thomas Mertens uit België de winnaar.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook