Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse successen op Toscane Tour

Lisa Nooren, hier met Flying Saucer das Umburanas. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Verschillende Nederlandse ruiters reden zich op Italiaanse bodem naar top vijf klasseringen. In de kwalificatie voor de Grote Prijs van morgen stuurde Lisa Nooren VDL Groep Urane de Talma (v. Argentinus) naar plaats vijf.

In een sterke groep met 65 deelnemers bleven vijf Nederlandse combinaties in het twee fasen parcours over 1,50 m tot twee maal toe foutloos. Lisa Nooren kwam met 32,19 seconden op de teller het dichtst bij winnaar Gianni Govoni in de buurt. De Italiaan finishte met de AES-gefokte Winn Winn (v. Chin Chin) in 31,22.

Vrieling

Jur Vrieling zat met Zypern III (v. Casall Ask) Nooren op de hielen, maar kwam net vijf honderdste van een seconde te kort om als beste Nederlander te eindigen.

Stefanie van de Brink eindigde op plaats zeven met de Quick Star-nazaat Unex Omega Star, net voor Kevin Beerse met Camelot (v. Harley VDL) op tien en Sjaak Sleiderink met de Namelus R-zoon Dexter R (13).

Nogmaals Nooren

Met de Dobel’s Cento-dochter VDL Groep Centora de Wallyro was Nooren in de Gold Tour 1,40 m goed voor de derde podiumplaats.

De overwinning ging hier naar de Fransman Harold Boisset in het zadel van Verone de la Roque (v. Kannan), die met 57,36 seconden op de teller slechts een fractie sneller was dan zijn Nederlandse concurrente.

Van Grunsven op dreef

In de Silver Tour 1,40 m tegen de klok, die eveneens als kwalificatie voor de Europese kampioenschappen geldt, stuurde Megan Laseur Bleu Bayou (v. Berlin) naar de vijfde stek.

Met de Mr. Blue-zoon Dutchblue eindigde Jens van Grunsven hier net buiten de top tien. Hij kende vandaag meer succes. In de 1,45 direct op tijd finishte hij met La Calido (v. Lord Lancer) op vijf, net voor Amber Fijen en El Corrado (v. Gran Corrado).

Klik hier voor de uitslag van de Gold Tour 1,40 m.
Klik hier voor de uitslag van de Silver Tour 1,40 m.
Klik hier voor de uitslag van de Silver Tour 1,45.
Klik hier voor de uitslag van de Gold Tour 1,50 m.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook