Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse top vijf-klasseringen in Youngster-rubrieken Lier

In Lier stonden vandaag twee rubrieken voor jonge paarden op het programma. Jelmer Hoekstra won met Cirrus de rubriek voor vijf- en zesjarigen. Maureen Bonder werd derde in dit tweefasen parcours met Filemon en Kevin Olsmeyer eindigde op de vierde plek.  In de rubriek voor zevenjarigen was Bonder met Elmo goed voor het beste Nederlandse resultaat, het duo werd vierde.

In de rubriek voor vijf- en zesjarigen was Bart Anthonissen met Kingstar goed voor het beste thuisresultaat. De Belg stuurde zijn Tangelo van de Zuuthoeve-ruin dubbel foutloos rond in 32,07 seconden rond, maar was daarmee geen bedreiging voor Hoekstra met de Holsteinerhengst van Casall. Het Nederlandse duo finishte in 30,31 seconden. Bonder was op haar beurt ruim een halve seconde langzamer met de ruin van Warrant en kwam in 32,65 seconden aan de finish. Olsmeyer volgde met een rit in 33,06 seconden met Frascati (v. Bustique) en de top 5 werd verder compleet gemaakt door de Deen Soren Moller Nielsen met Hiphop ASK (v. Ci Ci Senjor ASK).

Zevenjarigen

De eerste twee plaatsen in de rubriek voor de zevenjarigen bleven in België. Kirsten Rombouts stuurde Euptric van Beek (v. Clintord) in 30,02 seconden over de streep en Hanne Mertens kwam met Dieu Merci van ’t Meulenhof (v. Bamako de Muze) in 31,47 seconden aan de finish. De Portugees Bernardo Mathias stuurde Jealous (v. Echo van het Neerenbosch) in de derde tijd rond en finishte in 32,13 seconden.

Bonder kwam in deze rubriek met de Van Gogh-zoon Elmo in actie en liet de ruin in 32,90 seconden over de streep galopperen. Hiermee verwees de Nederlandse amazone Rolf-Göran Bengtsson met Ermindo W naar de vijfde plek met hun rit in 34,50 seconden.

 

Klik hier voor de uitslagen in de rubriek voor vijf- en zesjarigen
Klik hier voor de uitslagen in de rubriek voor zevenjarigen

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook