Ga naar hoofdinhoud

Neustadt: Hendrik-Jan Schuttert beste Nederlander in Grote Prijs

De Nederlandse springruiters speelden dit weekend geen hoofdrol op het internationale concours in Neustadt (Oostenrijk). In de zojuist gereden Grote Prijs direct op tijd was de beste Nederlandse klassering voor Hendrik-Jan Schuttert met Cerona Z. Schuttert reed een goede tijd, maar moest wel een strafpunt noteren en eindigde daardoor als negende. Winnaar was de Zwitser Philipp Züger met Liatos II.

Yves Houtackers viel met Parcona nog net binnen de prijzen met een vijftiende plaats. Ook hij kreeg vier strafpunten aan zijn broek, maar was te langzaam voor een toptien klassering. Met Taloubet eindigde de ruiter uit Weert als dertiende in de finale van de midden tour met hindernissen tot 1.45 m.

In de kleine tour (1.40 m) bleef Suzanne Tepper vandaag in de top vijf met haar paard Sensation. Voor het podium kwam de amazone uit Veendam een krappe seconde tekort.

Gisteren vond ook een rubriek voor zes- en zevenjarige springpaarden plaats. Hendrik-Jan Schuttert eindigde daar met een springfout op de achtste plaats. De ruiter uit Ommen reed even daarvoor zijn andere paard Up to Date naar de zevende plaats in de 1.45 m-rubriek direct op tijd.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook