Ga naar hoofdinhoud

New Yorkse Auer wint op Brabantse bodem

De Amerikaanse amazone Cody Auer is ruim 6.000 kilometer van huis. De 23-jarige New Yorkse toog ruim een jaar geleden naar Nederland om zich verder te ontwikkelen in de springsport. Daarmee lijkt ze goed mee op weg. Afgelopen zondag won ze de Grote Prijs van Roosendaal op 1,40-niveau met de Nederlands gefokte Timo (Royal Bravoure x Joost).

Maar liefst dertien combinaties wisten zich te plaatsen voor het barrageparcours van de Grote Prijs, dat door Louis Koninckx was gebouwd. Auer gaf flink gas en aan haar tijd van 33,34 seconden viel niet te tippen door concurrentie. Wiljan Laarakkers kwam met Campari (v. Come On ) het dichtste in de buurt. Hij was slechts twee tienden langzamer. Joy Lammers bleef eveneens onder de 34 seconden en mocht de derde prijs in ontvangst nemen met T-Sellie (v. Namelus R ).

“Ik wilde graag kennis maken met de Europese manier van rijden, het werken met jonge paarden. Hoe lang ik blijf, weet ik nog niet. In eerste instantie was het bedoeld voor drie maanden, toen werd het een jaar en nu zit ik hier al langer”, lacht de New Yorkse amazone Auer. “Nederland bevalt mij erg goed. Het is echt een paardenland. Ik kwam hier via Gabriël Coumans, waar ik in het verleden mijn paarden heb gekocht. Via hem kwam ik bij Leon Thijssen. Daar heb ik zeven of acht maanden gewerkt. Vijf maanden geleden ben ik bij de Spanjaard Javier Salvador begonnen. Daar rijd ik voornamelijk de jonge paarden. Momenteel heb ik vijf paarden te rijden die van Javier en Leon zijn.” Vorig jaar kwam Timo (v. Royal Bravour) bij Cody onder het zadel. “Timo is zo voorzichtig, echt geweldig”, is de New Yorkse enthousiast. De tienjarige schimmel is gefokt door Gerard Loonen uit het Limburgse Oirlo.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Linde Oortveld

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook