Ga naar hoofdinhoud

Nicola Philippaerts pakt zege in GP Tryon

Nicola Philippaerts met H&M Harley vd Bisschop. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De zege in de Grand Prix op het International Equestrian Center in Tryon was afgelopen nacht een prooi voor Nicola Philippaerts en H&M Harley vd Bisschop. De Belgische ruiter stuurde de zoon van Dulf van den Bisschop het snelst rond in de barrage en won de met $380,000-gedoteerde rubriek. Jessica Springsteen werd voor thuispubliek tweede en Lauren Tisbo zorgde voor het derde foutloze resultaat in de barrage.

Zes van de veertig combinaties in deze rubriek over 1,60m plaatsten zich voor de barrage en daarvan kwamen er uiteindelijk drie nog een keer foutloos over de streep. Philippaerts stuurde zijn negenjarige schimmelhengst in de  snelste tijd rond in de barrage en klokte af op 40,575 seconden. De tweede foutloze tijd was van Jessica Springsteen en Cynar VA. De jonge Amerikaanse amazone stuurde haar negenjarige schimmelhengst, waarmee ze vorige maand haar eerste zege in een vijfsterren rubriek behaalde, in 41,291 seconden over de streep. Tisbo was met Coriandolo Di Ribano goed voor de langzaamste foutloze barragerit en werd derde met de zoon van Cassini II.

Top zes

De andere drie barragisten kregen alle drie vier strafpunten in de barrage. De Japanse Karen Polle was met With Wings het snelst van deze drie en stuurde haar KWPN-ruin van Larino in 40,996 seconden rond. De Duitse ruiter David Will volgde met Monodie H (v. Carthago) met 41,25 seconden op de vijfde plek en de Canadese Tiffany Foster stuurde Tripple X III (v. Namelus R) naar de zesde plaats in 45,904 seconden.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook