Ga naar hoofdinhoud

Venue d’Fees des Hazalles naar Eve Jobs

Fabienne Daigneux Lange heeft haar Grand Prix-paard Venue d’Fees des Hazalles verkocht aan de Amerikaanse Eve Jobs. Dat maakte de Belgische amazone vandaag op Facebook bekend. "Venue is zonder twijfel het paard van mijn leven en ze heeft me op het allerhoogste niveau gebracht. Zij was mijn enige toppaard en daarmee waren de mogelijkheden om in de top mee te rijden begrensd. Na mijn ontmoeting met Eve Jobs besloot ik de toekomst van mijn merrie in haar handen te leggen."

Het meest recente hoogtepunt van Daigneux en de twaalfjarige President-dochter was de overwinning in de Nations Cup in Lissabon eind mei. Het Belgische team kwam daar in de landenwedstrijd als enige met maar vier strafpunten rond. Daigneux leverde samen met Constant van Paesschen een belangrijke bijdrage aan dit resultaat met beiden twee foutloze rondes.

Het paar dat al acht jaar een combinatie is eindigde eerder dit jaar in Vejer de la Fontera op de tweede plaats in de Grand Prix en daarnaast eindigden ze regelmatig in de top 5 van 1,50m-, 1,55m- en 1,60m-rubrieken.

Eve Jobs

Daigneux vertelt in haar bericht dat Venue bij Eve Jobs alles zal krijgen wat een toppaard nodig heeft en dat deze verzekering minstens net zo belangrijk is als een prijs. “Venue zal niet in de handel komen en ze zal de beste zorg krijgen bij Eve Jobs”, aldus de Belgische. Na haar pensioen zal de merrie weer terug keren naar België.

Reine-Fee des Hazalles

De moeder van Venue, Reine-Fee des Hazalles (v. Alcatraz) heeft zelf ook op het hoogste niveau gesprongen onder Daigneux en bracht inmiddels vijf internationale springpaarden, waarvan Clever Fee des Hazalles (v. Darco) ook is goedgekeurd voor de SBS-dekdienst. De volle zus van Venue, Baby Fee des Hazalles wordt door Gregory Wathelet uitgebracht tot op 1,50m-niveau. Deze merrie is nu tien jaar oud en werd voorheen ook door Daigneux gereden.

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/FB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.