Ga naar hoofdinhoud

Nieuw Grand Prix-paard voor Margie Engle

Margie Engle met Royce Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

USA Normande heet de tienjarige merrie die nieuw in de stallen is van Margie Engle. De inmiddels 60-jarige Amerikaanse heeft de dochter van Made In Semilly voor de helft overgenomen van de Franse eigenaar en ruiter Nicolas Paillot. De Canadees Yann Candele had USA Normande onder het zadel.

Nicolas Paillot besloot onlangs een deel van de Frans gefokte USA Normande aan zijn goede vriendin Margie Engle te verkopen. Sinds 2015 heeft hij de dochter van Made In Semilly in zijn bezit. Zelf heeft hij de merrie onder het zadel gehad, maar ook Darragh Kenny en Yann Candele. In Reims werd Candele vierde in de 3* Grand Prix.

Twee jaar geleden al in vizier

Twee jaar geleden had Margie Engle al een oog op de merrie laten vallen bij een bezoek aan Paillot. Nu heeft de Amerikaanse een deel van het paard kunnen kopen. Na een paar kleine wedstrijden zal het CSI5* in New York het grote debuut van het nieuwe paar worden.

Toppaarden al op leeftijd

Mogelijk wordt het paard een goede opvolger van Böckmanns Lazio en de KWPN’er Indigo die inmiddels achttien jaar oud zijn. Ook Engle’s toppaard Royce is al veertien jaar.

Bron Chronofhorse.com

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook