Ga naar hoofdinhoud

‘Ik heb nog veel te leren over Aquila’

Aquila, hier met Wout-Jan van der Schans Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Aquila HDC (v. Ovidius), zoals het voormalig toppaard van Wout-Jan van der Schans nu door het leven gaat, lijkt onder zijn nieuwe ruiter Patrice Delaveau ook tot prima resultaten te komen. Vorig weekend won de kersverse combinatie in Saint Lo de tweesterren Grote Prijs. "Dat kwam voor mij ook echt als een verrassing", blikt de ruiter terug. 

Op de SFN-veiling werd de Ovidius-nakomeling aangekocht door Stoeterij Haras des Coudrettes, waar Delaveau als ruiter werkzaam is.

Beter leren kennen

De Fransman is duidelijk in zijn nopjes met de aankoop. “Ik startte hem eerst in een 1.35m parcours om wat ervaring op te doen. Op een wedstrijd zijn de omstandigheden toch anders, maar hij blijft zowel thuis als op concours hetzelfde paard. Daarnaast heeft hij veel vermogen. Hij heeft nog geen balk aangeraakt en heeft de kwaliteiten van een goed wedstrijdpaard, maar ik zal hem nog wat beter moeten leren kennen.”

Vertrouwen

“Een jaar geleden kreeg ik Aquila in het vizier. Ik zag in hem een relatief eenvoudig en betrouwbaar paard, dat cool is in zijn hoofd. Zo’n start met hem geeft vertrouwen voor de toekomst. Hij is aangekocht voor het hoogste niveau en kan zo nodig één van mijn andere toppaarden Orient Express (v. Quick Star), Lacrimoso (v. Landjunge) of Carinjo (v. Cascavelle) vervangen”, aldus Delaveau.

Aankomend weekend doet de combinatie een gooi naar de zege in de driesterren Grote Prijs van Saint Lo.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Grand Prix Replay

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook