Ga naar hoofdinhoud

NRPS-hengsten springen op tweede beoordelingsdag

Corleone (v. Chinook). Foto: Jacquelien van Tartwijk

Op de tweede beoordelingsdag van het NRPS-verrichtingsonderzoek gister in Ermelo, hebben de deelnemende hengsten behalve de drie basisgangen ook het springen onder het zadel gedemonstreerd.

Voor vrijwel alle hengsten was dit de eerste keer dat ze zich op de sprong lieten beoordelen. Alle deelnemers hebben het gevraagde uitgevoerd en de dressuurgefokte rijpaardhengsten hoeven hierna niet meer te springen. Verder hebben alle deelnemers weer de galoppade getoond op de buitenbaan.

Aanwezig waren de rijpaardhengsten Formidable (v. Florett As), Sim Gitonga Gold (v. Serano Gold), de hengst met de Beste Draf van 2014 Fideniro(v. Fidertanz), Catocchini (v. Catoki), Classe HS (v. Clarimo), Casandro JVR (v. Charmeur), Bright’s Hero SB (v. Bright Speed), de hengst met de Beste Draf van 2015 Corleone (v. Chinook), Cromwell (v. Carambole), Hiniek (v. Indoctro), Hiek’n (v. Falaise de Muze), Diedjee NH (v. Dream Boy), Denzel Washington (v. De Niro), en Don  Joe (v. Diëgo). Zeppe Blue (v. Zirocco Blue), die de eerste beoordelingsdag dispensatie had, was hier ook bij. Dynamic (v. Dynamo) bewoog licht onregelmatig en werd ditmaal niet beoordeeld.

De vier ponyhengsten zijn Djarfur (v. Dost 2), Zodiak Boy for Future (v. Zodiak), Heer Orchard Bolshoi (v. Heitrak’s Marvin) en Gin Power (v. Power and Paint). De achtjarige springpony Vedet Lexus van de Claevervallei (v. Vedet van de Vondelhoeve) had de eerste keer dispensatie en kwam nu wel naar Ermelo maar bleek niet helemaal regelmatig en kon dus niet beoordeeld worden.

Bron: NRPS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook