Ga naar hoofdinhoud

Nummer één Kent Farrington wint spannende 1,55-rubriek Genève

Kent Farrington met Voyeur Foto: Pierre Costabadie/ www.arnd.nl
De barrage van de Credit Suisse Grand Prix werd gisteravond in Genève een spannend spektakel. Negentien combinaties gaven vol gas om de hoofdprijs van bijna 62.000 Zwitserse Franks binnen te halen. Dat lukte de nummer een van de wereld, Kent Farrington op de KWPN'er Voyeur (v. Tolano van’t Riethof), die afgetekend won. Harrie Smolders werd op twee honderdste achter Daniel Bluman derde.

In het 1,55m-parcours gebouwd door Louis Konickx bleven maar liefst 22 combinaties foutloos, negentien ervan vertrokken voor de barrage. Dat werd een boeiende strijd. Daniel Bluman legde meteen de lat hoog voor zijn collega’s door op veertienjarige merrie Sancha LS (v. Chin Chin) met een foutloze rit een snelle tijd van 37,06 seconden neer te zetten.

Zinius in vorm

Harrie Smolders kwam daar even later heel dicht bij in de buurt met Zinius. Op de Nabab de Reve-zoon finishte Smolders in 37,08 seconden. Dit bleek later goed voor de derde plaats. Op de openingsdag won het paar de hoofdrubriek.

Ervaring

Maar niemand kon tegen het geweld van Kent Farrington op. De nummer een van de wereld stuurde de vijftienjarige, door G.C.J. van Kooten uit Voorburg gefokte Voyeur razendsnel naar de winnende tijd van 36,42 seconden. Farrington: “Zijn ervaring heeft me zeker aan de overwinning geholpen.”

Top vijf

Op twee seconden achter de winnaar eindigde Niels Bruynseels als vierde met Cas de Liberté Z (v. Cracky Z). Het vijfde geld was voor Steve Guerdat met de Balou du Rouet-dochter Bianca. Jeroen Dubbeldam haalde de barrage niet door een springfout van Zenith SFN (v. Rash R).

Dubbeldam wint met All Stars Team

In het teamspringen waarmee de vrijdag eindigde verliep het voor Jeroen Dubbeldam beter. Met het All Stars Team won hij de rubriek. Dubbeldam reed Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano) en hij zat met Roger Yves Bost, Luciana Diniz en Martin Fuchs in het winnende team.

Klik hier voor de uitslag en video’s.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook