Ga naar hoofdinhoud

Old Chap Tame keert voor zijn pensioen terug naar Normandië

Na een zeer succesvolle springcarrière onder het zadel van verscheidene ruiters, mag Old Chap Tame (Carthago x Quidam de Revel) nu van zijn pensioen gaan genieten. De hengst keert daarvoor terug naar Normandië, waar hij zeventien jaar geleden het levenslicht zag bij de stallen van Denis Brohier. Old Chap Tame komt, na overleg tussen zijn eigenaren - de familie Coata, Ibreed Agency en Stal de Muze, ter dekking bij Haras de Circée.

Old Chap Tame won met Eugénie Angot in het zadel onder andere de Nations Cup in Aken en eindigde tweede in de Hickstead Cup en Nations Cup-finale. Daarna nam Edwina Tops-Alexander de teugels over en reed hem naar de overwinning in de Grote Prijs van Shanghai. Daarna verscheen hij met nog een aantal andere ruiters ten tonele, voordat hij een aantal maanden geleden werd aangeschaft door de Italiaanse familie Coata.

Old Chap Tame heeft nog geen groot aantal nakomelingen, maar een tiental van hen zijn wel actief in de internationale springsport.

Bron: Stud For Life

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook