Ga naar hoofdinhoud

Oldenburger hengst Silvio I overleden

Meredith Michaels-Beerbaum met Shutterfly. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Oldenburger hengst Silvio I (Sandro x Gepard) is op 28-jarige leeftijd overleden aan ouderdomsverschijnselen. De bij meerdere stamboeken gekeurde donkerbruine hengst genoot vooral bekendheid door zijn legendarische zoon Shutterfly die onder het zadel van Meredith Michaels-Beerbaum op internationaal topniveau presteerde.

Silvio I werd geboren bij Paul Schockemöhle. De hengst heeft meer dan 45 kinderen in de internationale sport. De in Oldenburg gefokte zonen Sunrise, Sir Lui en Sesostris zijn goedgekeurd voor de dekdienst. De bij het KWPN gefokte Luciano van de Laarse Heide is goedgekeurd  bij het A.E.S en Zangersheide.

De hengst werd eind 2013 verkocht naar Haras des Princes in Frankrijk waar hij ook zijn laatste jaren heeft doorgebracht.

Bron: Horses/Studforlife.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook