Ga naar hoofdinhoud

Olympische hengst Vivant van de Heffinck naar Ierland verkocht

Cassio Rivetti , hier met Vivant van de Heffinck. Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het internationale sportpaard en goedgekeurde hengst Vivant vd Heffinck, die vorig jaar zijn sportcarriëre afsloot, is verkocht aan de Kieran Kennedy’s Coolballyshan Stud in de Ierse plaats Limerick. "Wij zijn zeer blij met de aankoop van Vivant vd Heffinck”, zei Kieran Kennedy. ‘Hij is een hele goede aanvulling op onze stal en biedt nieuwe impulsen aan de Ierse en buitenlandse fokkerij.”

Vivant vd Heffinck boekte grandioze successen op het internationale vlak. Met de Australiër Chris Chugg in het zadel sprong hij op het WK in Kentucky in 2010 naar de 21e plaats. In datzelfde jaar werd hij zevende tijdens de World Cup Finale in Genève. In 2012 deed hij mee aan de Olympische Spelen in Londen met Katharina Offel en twee jaar later aan het WK met Cassio Rivetti, waar zij 8e werden.

Overzeese fokkers

Vivant van de Heffinck zal met ingang van 2018 beschikbaar zijn voor de fokkerij op de stoeterij van de Kennedy’s. Voor de binnenlandse klanten zal er vers sperma te verkrijgen zijn en voor de overzeese fokkers diepvriessperma.

 

Bronnen:

World of showjumping.com

Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook