Ga naar hoofdinhoud

Olympische hengst Vivant van de Heffinck naar Ierland verkocht

Cassio Rivetti , hier met Vivant van de Heffinck. Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het internationale sportpaard en goedgekeurde hengst Vivant vd Heffinck, die vorig jaar zijn sportcarriëre afsloot, is verkocht aan de Kieran Kennedy’s Coolballyshan Stud in de Ierse plaats Limerick. "Wij zijn zeer blij met de aankoop van Vivant vd Heffinck”, zei Kieran Kennedy. ‘Hij is een hele goede aanvulling op onze stal en biedt nieuwe impulsen aan de Ierse en buitenlandse fokkerij.”

Vivant vd Heffinck boekte grandioze successen op het internationale vlak. Met de Australiër Chris Chugg in het zadel sprong hij op het WK in Kentucky in 2010 naar de 21e plaats. In datzelfde jaar werd hij zevende tijdens de World Cup Finale in Genève. In 2012 deed hij mee aan de Olympische Spelen in Londen met Katharina Offel en twee jaar later aan het WK met Cassio Rivetti, waar zij 8e werden.

Overzeese fokkers

Vivant van de Heffinck zal met ingang van 2018 beschikbaar zijn voor de fokkerij op de stoeterij van de Kennedy’s. Voor de binnenlandse klanten zal er vers sperma te verkrijgen zijn en voor de overzeese fokkers diepvriessperma.

 

Bronnen:

World of showjumping.com

Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook