Ga naar hoofdinhoud

Onder valse naam betrapt: FEI verlengt schorsing tot 2024

Afgelopen juli werd Esam Zbibi uit Dubai, die voor Groot-Brittannië uitkomt, door de FEI geschorst vanwege spijkers in de beenbeschermers van zijn paard. Toen werd ook zijn trainer, de Syriër Hicham Gharib, geschorst voor zijn betrokkenheid bij deze dierenmishandeling. Nu is Gharib onder een valse naam opnieuw betrapt.

Hicham Gharib werd geschorst voor zijn betrokkenheid bij de dierenmishandeling en voor zijn poging om van het bewijs af te komen. Terwijl ruiter Esam Zbibi zich blijkbaar aan het wedstrijdverbod houdt, werd Hicham Gharib opnieuw betrapt. Hij was onder een valse naam actief op ten minste één concours.

Nog een jaar schorsing

Het FEI-tribunaal heeft zich afgelopen dinsdag uitgesproken over de straf. Het tribunaal oordeelde dat Gharib zijn schorsing heeft geschonden. Als gevolg hiervan wordt hij nog een jaar geschorst, waardoor hij pas op 31 januari 2024 kan worden ingezet. Hij kreeg een boete 5.000 Zwitserse frank en moet de kosten van 2.000 Zwitserse frank betalen. Volgens de gepubliceerde informatie op de website van de FEI, kan Gharib tot 22 november in beroep gaan.

Lees hier de volledige uitspraak

Bron: Springreiter / FEI

2 reacties op “Onder valse naam betrapt: FEI verlengt schorsing tot 2024

  • Karin

    Spijkers en dan maar een jaar schorsing en nu dit? Voor het leven schorsen lijkt mij gepaster.

  • Jan Jonas

    het is goed dat FEI deze maatregels neemt tegen deze midden oosten rijders, die iedere keer in de fout gaan. Dierenwelzijn staat kennelijk niet hoog in hun vaandel en dat is jammer. Ik ken fokkers die voor een miljoen pond een paard naar het midden oosten verkopen, maar de luxe hebben, als de stal hun niet aan staat waar het paard in komt te staan, de koop niet door gaat. In mijn ogen heb je dan ballen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook