Ga naar hoofdinhoud

Onwaarschijnlijke zege Guerdat in winning round

Update Video
Steve Guerdat. FOTO WWW.ARND.NL

De volle hal in Parijs hield het niet voor mogelijk, maar Steve Guerdat liet vanavond zien dat het kon. Met Albfuehren's Happiness dook de Wereldbekerhouder in de winning round van de Gold Cup onder de tijd van Daniel Deusser en pakte de overwinning. Met 23 combinaties in deze beslissende ronde, die stuk voor stuk vochten alsof hun leven ervan afhing, hield Jeroen Dubbeldam zich op de zesde plaats uitstekend staande.

In de eerste omloop waren eerder vandaag maar liefst 24 combinaties foutloos gebleven, 25 mochten hun paarden vanavond opnieuw zadelen voor de winning round. Met negen hindernissen, twee korte draaien, listige lijnen richting VIP-tribune en een race naar de laatste steilsprong hield deze omloop precies het midden tussen een enerverend direct-op-tijd en een bloedstollende barrage.

Onmogelijk

Daniel Deusser leek met Sweet de Beaufour op de overwinning af te stevenen (0/43.9), maar in de staart van de competitie deed Steve Guerdat zo ongeveer het onmogelijke. In een korte wending waarbij alle concurrenten rond galoppeerden zette Guerdat zijn merrie bijna stil, draaide haar op een dubbeltje en sprong over de steilsprong: 0/41.92 seconde.

De kop erbij

Jeroen Dubbeldam reed met Carusso LS een prachtige winning round, zeer snel, maar met de kop erbij: 0/45.48 seconde.
“We raken steeds verder op elkaar ingesteld”, zegt Jeroen Dubbeldam over zijn zeer goed springende zoon van Montebello La Silla en Osta Carpets Carrera. “Ik heb wat uitgeprobeerd met verschillende bitten en hem een poos op hackamore met een bitje gereden. Daar sprong hij heel goed mee, maar liep wel wat het gat in. Nu gebruik ik een ander bitje (een snaffle) en begrijpen we elkaar nog beter.”

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Eén reactie op “Onwaarschijnlijke zege Guerdat in winning round

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook