Ga naar hoofdinhoud

Ook bij Blom Cup zesjarigen Indoctro-nakomeling aan de leiding

Net als bij de vijfjarigen gaat er bij de zesjarigen een nakomeling van Indoctro aan de leiding na de voorselectie voor de Blom Cup in Ermelo. Gloed was onder Timothy Hendrix goed voor de snelste foutloze tijd in de twee fasenrubriek van vandaag en nam zo de leiding in de tussenstand. Bij de vijfjarigen was het de Indoctro-zoon Hymabalia, die als koploper naar de finale gaat van komende zaterdag.

Hendrix en de ruin van Indoctro (uit Binosa reg a IBOP(spr) van Quality van fokker J.G.M. Meyer uit Dronten) waren met 29,13 seconden op de klok niet te kloppen en voerden zo het ruim honderd combinaties tellende deelnemersveld aan. Op de tweede plaats in de tussenstand kwamen Willem Greve en zijn wereldkampioen van 2016 Garrant (Warrant uit C’Est la Vie elite IBOP(spr) prok van Verdi, Gebroeders Bosch uit Luttenberg) in een tijd van 29,96 seconden.

Top vijf

De derde plaats kwam ook op naam van een paard van Stal Hendrix, namelijk de Cardento-nakomeling Grapje (uit Lugana keur pref prest sport(spr) van Goodwill, fokker H. Roeven uit Maasbree) onder de Noorse amazone Oda Charlotte Lyngvar. De Tsjechische amazone Emma Augier de Moussac eindigde met Gradetty (Crespo VDL uit Radetty prest van Silvio II, fokker J.E. Wolters & S. Wolters uit Feerwerd) op de vierde plaats. Op de vijfde plaats volgde wederom Willem Greve, dit keer met de KWPN-hengst Grandorado TN (Eldorado van de Zeshoek uit Charmieque elite EPTM(spr) IBOP(spr) sport (spr) prok van Carolus II, fokkers D.J. Verhoeven & M. Rietberg uit Holten).

KWPN-hengsten

In totaal plaatsten zes KWPN-hengsten zich voor de finale, die zaterdag wordt verreden. Graziano (Baltic VDL uit Rienaldine ster van Great Pleasure, fokker H. en A. Barenkamp uit Ter Apel) plaatste zich met Steven Veldhuis voor de finale, Gaspahr (Berlin uit Costa keur sport(spr) van Tangelo van de Zuuthoeve, fokker C.J.P. Helderman uit Wijchen) kwalificeerde zich onder Pieter Keunen en  verrichtingstopper Grand Slam VDL (Cardento uit Wonder A.S. van Heartbreaker, fokker F. Kenis uit Sint-Lenaarts, België) viel op en sprong dubbel foutloos onder Lennard de Boer. De Boer plaatste zich ook met de winnaar van vorig jaar Global Express (Orient Express uit Dame Ricard van Laudanum, fokker Haras de la Gisloterie uit Basse Normandie, Frankrijk). Golddigger (Qerly Elvis uit Wella stb-ext prok van Corland, fokker W.A.M. Nijekamp uit Weerselo), die gisteren ook al een sterke foutloze rit sprong met Jeannette Corbeek was de zesde KWPN-hengst voor de finale.

 

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.