Ga naar hoofdinhoud

Ook ‘Bosty’ moet CHIO Rotterdam voorbij laten gaan

Roger-Yves Bost met Sangria du Coty. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nadat eerder vandaag bekend werd dat Nederland in de Nations Cup van CHIO Rotterdam geen beroep kan doen op Nederlands kampioen Frank Schuttert met Chianti’s Champion, heeft ook het Franse team een flinke aderlating moeten doen. De merrie Sangria du Coty (Quaprice Bois Margot x Muguet du Manoir) van Roger-Yves Bost is nog niet fit genoeg om in Rotterdam te springen.

Sangria du Coty raakte onlangs geblesseerd. Met oog op de verdere grote wedstrijden dit seizoen is in onderling overleg besloten om de twaalfjarige Selle Français-merrie meer tijd te geven om te herstellen van haar blessure.

Team Frankrijk

Het team dat nu voor Frankrijk aan de start komt bestaat uit Patrice Delaveau met Aquila HDC, Alexis Deroubaix met Timon d’Aure, Alexandra Francart met Volnay du Boisdeville en Kevin Staut met For Joy van ’t Zorgvliet HDC. Chef d’equipe Philippe Guerdat heeft Thierry Rozier met Venezia d’Ecaussines aangewezen als reserve.

Derde in tussenstand

Frankrijk deed tot nu toe goede zaken in de Nations Cup-wedstrijden. Zo won de equipe de landenwedstrijd in La Baule en staat momenteel op de derde plek in de tussenstand.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Galop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook