Ga naar hoofdinhoud

Ook Ilena de Mariposa naar Nicolas Delmotte

Flora de Mariposa onder Penelope Leprevost. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Begin februari verliet Pénélope Leprevost Haras de Clarbec en Nicolas Delmotte werd de nieuwe ruiter van Vagabond de la Pomme (v. Vigo D’Arsouilles), Urano de Cartigny (v. Diamant de Semilly) en Corrado du Moulin (v. Berlin). Ook de merrie Ilena de Mariposa, dochter van Berlin uit Flora de Mariposa, is nu aan zijn springstal toegevoegd.

In een interview aan Grandprix-replay vertelt Geneviève Mégret van Haras de Clarbec over haar besluit. “De keus om Nicolas Delmotte ook Ilena de Mariposa te laten rijden, was niet zo moeilijk. Hij is een van de beste ruiters van Frankrijk en zijn werkwijze komt goed overeen met onze benadering van de sport. Hij is een paardenmens die alles in het werk stelt voor hun welzijn.”

Moeder van Poker en Nestor de Mariposa

Ilena groeide op bij Herman de Brabander en deed internationale wedstrijdervaring op onder Patricia en Jérôme Guery. Pénélope Leprévost startte de merrie het afgelopen jaar voornamelijk op 1,45m-niveau met de laatste parcoursen in St Lô. Afgelopen weekend kwam de merrie in het nieuws als moeder van Poker de Mariposa (v. Nabab de Reve) die reservekampioen werd op de BWP hengstenkeuring. Zijn halfbroer Nestor de Mariposa (v. Elvis Ter Putte) won zilver in de hengstencompetitie voor vijfjarigen.

Nicolas Delmotte zal volgende week met Ilena debuteren op het CSI in Cagnes-sur-Mer.

Bron Grandprix-replay.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.