Ga naar hoofdinhoud

Ook bij zevenjarigen in België zoon van Der Senaat 111 op kop

Joe Clee met De Flor 111 Z. Foto: still ClipMyHorse.tv

Ook in de PAVO Hengstencompetitie voor de zevenjarige hengsten was een zoon Der Senaat 111 de beste. De Brit Joe Clee stuurde De Flor 111 Z naar een overtuigende zege in Lier. Walter Lelie moest met de Diamant de Semilly-zoon Le Diamant Horta genoegen nemen met de tweede plaats. Niels Bruynseels en de BWP-gefokte Luigi d’Eclipse (v. Catoki) werden derde.

Bij de zevenjarige hengsten bleven vijf van de veertien combinaties foutloos. De Brit Joe Clee klokte met De Flor 111 Z 31,87 seconden en werd zo de afgetekende winnaar. Daarmee kreeg de Grand Prix-hengst Der Senaat twee winnaars in Lier.

Zonen van Diamant de Semilly en Catoki

Walter Lelie sprong met Le Diamant Horta naar een tijd van 33,87 wat de tweede plaats opleverde. Niels Bruynseels bleef met de Catoki-zoon Luigi d’Eclipse als derde foutloos en finishte in 35 seconden rond.

Neefje Emerald snelste tijd

De snelste tijd kwam op naam van Jan Vermeiren die met de Plot Blue-zoon Le Blue Diamond van ’t Ruytershof vier tiende sneller was dan Joe Clee. Een balk op de laatste hindernis deed Vermeiren met het neefje van Emerald op de vierde plaats belandden.

De top vijf werd volgemaakt door Stijn Van Opstal met de Zangersheide-gefokte Elias Van De Vinkhoeve Z (v. Echo Van ’T Spieveld), het duo kreeg twee balken.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horseman

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook