Ga naar hoofdinhoud

Derde plaats voor Vleut jr in eerste rubriek CHIO Rotterdam

Maikel van der Vleuten met Arera C op de GTC Miami. Foto: Amy Dragoo / www.arnd.nl

Maikel van der Vleuten ging zojuist als laatste van start met VDL Groep Arera C in de eerste springrubriek op het CHIO Rotterdam. Darragh Kenny ging aan de leiding met Global van T Braunerthof en Van der Vleuten was niet in staat om onder de tijd van de Ier te duiken met de Indoctro-dochter, het duo werd derde in deze rubriek over 1.55m op tijd.

Steve Guerdat eindigde op de tweede plaats met de tienjarige zoon van Cornet Obolensky, Corbinian. De Zwitserse ruiter was met 62.81 seconden iets langzamer dan Kenny, maar ruim een halve seconde sneller dan Van der Vleuten, die Arera liet finishen in 63.47 seconden.

De vierde plek was voor de Portugese Luciana Diniz met Lennox. De vijftienjarige ruin kwam in mei na een lange rustperiode voor het eerst weer in actie in de springring  op het CSI van Valkenswaard en bleef vandaag in Rotterdam foutloos met een tijd van 64.90 seconden. Daniel Deusser maakte met Equita van T Zorgvliet de top 5 compleet. Het duitse duo kwam in 65.89 seconden aan de finish.

Jur Vrieling, Wout-Jan van der Schans en Marc Houtzager eindigden ook nog in de top tien. Vrieling was de snelste van de drie met VDL Glasgow v. Merelsnest en werd zevende, Van der Schans sloot met Aquila SFN, waarmee hij twee weken geleden de GP van Luxemburg won, aan op de achtste plaats en Houtzager werd negende met Sterrehof’s Calimero met, net als zijn collega’s, een foutloz ronde.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor de livestream van ClipMyHorse.
Klik hier voor meer nieuws over CHIO Rotterdam.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook