Ga naar hoofdinhoud

Openingsproef Shanghai voor Gaudiano, De Vleut zevende

Emanuele Gaudiano, hier met AdmaraFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Longines Global Champions Tour doet dit weekend Shanghai aan. De openingsrubriek kwam vanmorgen in handen van de Italiaan Emanuele Gaudiano met Guess 6. David Will en Simon Delestre werden tweede en derde. Maikel van der Vleuten opende met een zevende plaats met VDL Groep Quatro.

De openingsproef was een Twee Fasen over 1.45m en kreeg zestien dubbel nullers. Emanuele Gaudiano legde de tweede fase als snelste en foutloos af met de 10-jarige merrie Guess 6 (v. Bentley van de Heffinck). Met 19.84 seconden won de combinatie afgetekend. David Will moest met de snelle Cruising-merrie Mic Mac du Tillard ruim twee seconde toegeven, 22.34 seconden. In 23.10 seconden werd de Fransman Simon Delestre derde met ook de derde merrie op het scorebord, Stardust Quinhon (v. Calvaro Z).

De top vijf werd volgemaakt door Eduardo Menezes uit Brazilië met de Berlin-merrie Caruschka 2 en Pius Schwizer op Electric Z (v. Erco van t Roosakker).

Maikel van der Vleuten nammet VDL Groep Quatro de zevende plek voor zijn rekening, hij was foutloos in 24.37 seconden. Ook Gerco Schröder reed een rustige foutloze tweede fase met Glock’s Cognac Champblanc N.O.P. en werd zestiende. Marc Houtzager en Roosje Brouwer kregen beiden vier strafpunten in de eerste fase, Leopold van Asten had er acht.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook