Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw Grand Prix Drammen voor Pål Flam

Pål Flam met Skjerabergs Larkin Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De jonge Noor Pål Flam won gisteren voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Drammen met zijn paard Skjerabergs Larkin (v. Ladiesdream). In de zware wedstrijd liet de 21-jarige Flam Alexandra Eriksson en Harriet Nuttall achter zich. Voor Nederland was er nog succes in de Silver Big Tour finale. Henk van der Pol werd daarin derde op Grison van den Bisschop (v. Canturo). Lars Bak Andersen won de proef.

Slechts vier combinaties konden de barrage halen van de 3*-Grand Prix. Jur Vrieling had twee balken in het basisparcours opgelopen met de merrie Acascia (v. Diamant de Semilly). Henk van der Pol kreeg met Willink (v. Twister) zelfs veertien strafpunten.

Tweede keer op rij

Pål Flam hield in de barrage zijn hoofd koel en zette met 35,24 seconden de snelste tijd op de klokken met de veertienjarige Skjerabergs Larkin. Zo kon de ruiter uit Noorwegen, die bij Gerco Schröder getraind heeft, voor de tweede keer op rij de hoofdprijs in eigen land houden.

Drie foutlozen, één opgave

Op bijna een seconde volgde Alexandra Eriksson met Liss Royal (v. Lissabon). De Britse Harriet Nuttall reed A Touch Imperious (v. Touchdown) met een nulronde naar de derde plaats. De vierde barrage kandidaat, Benedikte Serigstad Endresen moest opgeven met de KWPN’er Corlantos (v. Corland).

Silver Big Tour finale

In de Silver Big Tour finale was er een ruime overwinning voor Lars Bak Andersen. De Deen reed 3q Qalisya (v. Stedinger) in de snelste tijd door de barrage van het 1,30m-parcours. Henk van der Pol moest direct achter James Shore genoegen nemen met de derde plaats op de BWP’er Grison van den Bisschop.

Fokproduct Bril

De Brit Shore debuteerde in Drammen met de KWPN gefokte Apart (v. Eurocommerce Washington). Het fokprodct van Roelof Bril was eerst onder het zadel van de Pool Michal Kazmierczak en werd begin dit jaar gereden door door Brittany Albrecq uit Amerika.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook