Ga naar hoofdinhoud

Oranje springruiters voor CHIO Aken

Ereronde na FEI Nations Cup-finale BarcelonaFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Diverse hippische toplanden gebruiken het prestigieuze CHIO Aken als belangrijke opmaat richting de wereldruiterspelen die in september in het Amerikaanse Tryon verreden worden. Bondscoach Rob Ehrens komt in Duitsland met een goed team aan de start, voor een groot deel in een nieuwe samenstelling. Uit het team van Rotterdam is alleen Marc Houtzager opnieuw opgesteld.

Voor de springruiters gaat het CHIO dinsdag 17 juli van start. Op donderdagavond staat de gerenommeerde Nations Cup op het programma. Rob Ehrens heeft voor het team de volgende ruiters aangewezen: Leopold van Asten, Marc Houtzager, Johnny Pals, Frank Schuttert en Maikel van der Vleuten. De ruiters hebben diverse paarden mee naar Aken. Welke vier combinaties uiteindelijk in de landenwedstrijd van start gaan, wordt later bekend.

Leopold van Asten

Leopold van Asten kwam dit jaar uit voor Nederland in de landenwedstrijd van Rome met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue). Het team werd daar zevende. Vorig jaar werd de ruiter alleen opgesteld in de landenwedstrijd van La Baule.

La Baule en Rotterdam

Marc Houtzager was met Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel) dit jaar naast Rotterdam ook in La Baule van de partij. In La Baule werd het team tweede. Vorig jaar won Houtzager met het team de finale van de Nations Cup in Barcelona. Ook op het EK in Gothenburg was Houtzager een van de teamleden, Nederland werd toen zesde.

Nederlands kampioen

Nederlands kampioen Frank Schuttert werd dit jaar door Rob Ehrens opgesteld in La Baule. Met Chianti’s Champion (v. Champion du Lys) reed hij een nul rondje en een ronde met vier strafpunten.

Vaste waarde met Verdi

Maikel van der Vleuten was jarenlang een vaste waarde voor het Nederlandse team met de KWPN-hengst Verdi TN (v. Quidam de Revel). Verdi, die nog niet met pensioen is, komt niet meer voor het team in actie. Voor Van der Vleuten is Aken nu weer de eerste Nations Cup wedstrijd die hij rijdt dit jaar.

Betrekkelijke nieuwkomer

Johnny Pals is een betrekkelijke nieuwkomer in het team, in totaal kwam hij tien keer uit voor Oranje. Vorig jaar werd hij één keer mee genomen door Rob Ehrens. Pals was met Wesselina (v. Cumano) onderdeel van het team dat in Gijon tweede werd.

Bron KNHS/Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

2 reacties op “Oranje springruiters voor CHIO Aken

  • Marcel Dufour

    Heeft er veel weg van dat CHIO Aken dit jaar geen prioriteit is voor het Nederlands team.

  • Stan Op het Veld

    Maikel van der Vleuten staat een weekend voor Aken ook opgesteld in het team voor de Nations Cup in Falsterbo. Aken gaat dus zijn tweede landenwedstrijd worden, mits opgesteld in het team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook