Ga naar hoofdinhoud

Oranje voorlopig laatste in tussenstand Nations Cup

Harrie Smolders met Don VHP Z FOTO WWW.ARND.NL
Na de gedeelde vijfde plaats in de Nations Cup wedstrijd in Rotterdam vandaag staan de Nederlanders op de achtste en laatste plaats in de tussenstand in de Europese divisie 1. Italië gaat op dit moment aan de leiding en wordt gevolgd door Zweden en Frankrijk. Met nog drie wedstrijden te gaan kan er nog van alles gebeuren. Bondscoach Rob Ehrens:"We zijn zeker nog niet verslagen en gaan met een zeer sterk team naar de volgende FEI Nations Cup in Falsterbo.”

Harrie Smolders was vandaag voor Oranje goed voor het beste resultaat. Hij bleef als enige twee keer foutloos met Don VHP Z (v. Diamant de Semilly). “In de tweede ronde was het allemaal wat hoger en breder en zag je wat meer fouten ontstaan. Ik ben zeer tevreden over hoe mijn paard sprong. De tweede manche voelde hij eigenlijk nog beter dan in de eerste omloop. Don is een paard dat ontzettend veel foutloze parcoursen laat noteren op 1.60m-niveau en vandaag liet hij dat ook weer zien”, aldus Smolders.

Bondscoach

Ehrens sprak lovende woorden over de organisatie, maar vertelde ook dat de resultaten van het team nog niet goed genoeg waren. “De paarden van Harrie en Jur, sprongen goed, Gerco had een zeer goede eerste manche, maar helaas twee fouten in de tweede omloop. Marc Houtzager heeft hier helaas niet zijn beste show van het jaar. Maar we zijn zeker nog niet verslagen en gaan met een zeer sterk team naar de volgende FEI Nations Cup in Falsterbo.”

In totaal staan er nog drie wedstrijden oop de kalender voor de finale in Barcelona. Nederland kan op alle drie de wedstrijden punten verzamelen.

 

Resterende wedstrijden FEI Nations Cup™ 2017 Jumping Series, 1e divisie
• 13 – 16 juli, Falsterbo, Zweden
• 27 – 30 juli, Hickstead, Engeland
• 9 – 13 augustus, Dublin, Ierland
Finale Barcelona, Spanje, 29 september – 1 oktober

Deelnemende landen in Europese divisie 1:
Duitsland
Frankrijk
Ierland
Italië
Nederland
Spanje
Zweden
Zwitserland

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.