Ga naar hoofdinhoud

Oud Olympiaderuiter Hervé Godignon weer in actie

De Franse Olympiër Hervé Godignon is weer in het zadel geklommen om op het CSI2* in Chantilly in actie te komen. De 64-jarige ruiter reed zijn laatste grote wedstrijd in december 2014 op de Gucci Paris Masters. In Chantilly zal hij twee paarden uitbrengen, één van hemzelf en een van een vriend. 

Meervoudig medaillewinnaar Hervé Godignon werd vooral beroemd door zijn prestaties met de legendarische Quidam de Revel. Met de Franse topvererver won Godignon team brons op de Spelen in Barcelona en werd individueel vierde.

In de tweester van Chantilly komt Hervé Godignon met zijn eigen Viper des Demoiselles aan de start. De 7-jarige merrie van Untouchable M werd eerder dit jaar uitgebracht door Andrea Bormioli op 1*-niveau. Daar naast rijdt Godignon Titouan des Contes van zijn leerling en vriend Jean-Baptiste Martinot. Martinot heeft de 9-jarige Argentinus-hengst sinds 2013 onder het zadel en was in Maçon (in april) voor het laatst in actie.

Voor Hervé Godignon is Chantilly weer de eerste grote wedstrijd sinds de Gucci Paris Masters in 2014, daar werd hij twaalfde in de 2* Grand Prix met Giovani de la Pomme.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Grandprix-replay.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.