Zwarte dag voor Franse springsport - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Zwarte dag voor Franse springsport

Patrice Delaveau met Orient Express. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Patrice Delaveau en Orient Express HDC zullen niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De combinatie die dubbel zilver won op het WK in Caen 2014 presteerde gisteren dramatisch (8 en 16 strafpunten) in de landenwedstrijd in Rotterdam.

In het recente verleden waren ze de sterkste Franse springcombinatie, maar de praktijk van het heden is weerbarstiger. “Orient Express is een poos geblesseerd geweest”, zegt de Franse bondscoach Philippe Guerdat. “Fysiek is hij schijnbaar weer helemaal oké, maar toch is er iets aan de hand met hem. We weten alleen nog niet wat.”

Terwijl Oranje gisteren in het Kralingse Bos uit zijn dak ging, kleurde de dag zwart voor de Franse springsport. Patrice Delaveau en Orient Express hadden afgezien van een start in St Tropez – met een virusje als excuus. Rotterdam was de enige kans voor Delaveau en zijn hengst om zich te bewijzen voor Rio. Tekenend was de fout die Orient Express al maakte op de allereerste sprong.

Simon Delestre was de andere troef in het Franse kamp die moest bewijzen dat hij klaar is voor Rio. En ook hij faalde. Delestre en Qlassic Bois Margot – winnaars van vele Grote Prijzen – kunnen maar niet foutloos gaan in landenwedstrijden. En ook gisteren prijkten er 8 en 12 op het scorebord. Delestre gaat nu inzetten op zijn andere troef Hermes Ryan.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook