Ga naar hoofdinhoud

Patrick Lemmen houdt Hollandse eer hoog in De Peelbergen

Patrick Lemmen met Ideaal Foto: Equitext.

De openingsdag van de Spring Tour op Equestrian Centre de Peelbergen bracht geen Nederlandse overwinningen. De zeges in de 1.40m hoofdrubrieken van de donderdag gingen respectievelijk naar Jack Ryan uit Ierland en Duitser Cedric Wolf. Onder de Hollandse vlag zette Patrick Lemmen de beste prestatie neer. Hij sprong met de tienjarige Ideaal naar de derde plaats in de GP-kwalificatie. In de Youngster Tour geraakten de gebroeders Kersten eveneens in de top drie.

Zeventig deelnemers kwamen aan start in de kwalificatie voor de Grote Prijs. De proef zag zowel op plaats een als twee de Ierse vlag wapperen. Jack Ryan zette met de Iers gefokte Cavalier Teaca de winnende tijd neer in 65.53 seconden. Achter de zestienjarige ruiter, die nauwelijks kon bevatten dat hij de proef direct op tijd had gewonnen, sloot landgenoot Bertram Allen aan met Canto-nakomeling Gk Casper in 67.68.

Explosief

Lemmen finishte met Ideaal in 68.11 seconden. De ruiter uit Grashoek verzuchtte zich na zijn rit nog even, want de kwaliteit die zijn Andiamo-ruin liet zien, was in de positieve zin van het woord explosief te noemen. “Het was dit jaar de eerste keer dat Ideaal op gras liep. Hij was aardig fris, maar hij laat wel weer zien dat hij het in zich heeft”, vertelt de Limburger die in dienst is van Carpe Diem Equestrian Team in Baarlo. “Ik rijd deze Spring Tour alle drie de weken mee. Als je zo’n evenement met zoveel Ranking proeven vlakbij de deur hebt, dan moet je, vind ik, er ook gebruik van maken. Ik neem wel steeds andere paarden mee om het af te wisselen. Dat is tevens het mooie van De Peelbergen, het is dichtbij de stal, dus ik kan het CSI combineren met de paarden thuis rijden. Wat mij betreft een win-win situatie.”

Gebroeders Kersten

Niet alleen Lemmen deed het goed voor Oranje. De gebroeders Kersten, ook afkomstig uit Limburg, lieten in de YH-Tour hun kwaliteiten zien. Lars Kersten stuurde KWPN-merrie Giwana (v. Baltic VDL) bij de zevenjarigen naar het tweede geld. Gevolgd door Loewie Joppen met Calvaro Z-nazaat Calvara DI Z op plaats drie. De proef werd, zoals bij voorgaande CSI’s op De Peelbergen al regelmatig gebeurde, gewonnen door de voor Stal Hendrix rijdende Oda Charlotte Lyngvaer met Zandor-merrie Goanita. Lars zijn tweelingbroer Niels nam in de vijf- en zesjarigen YH-tour de derde plaats voor zijn rekening met Fizzy Lissy (v. Larimar).

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook