Ga naar hoofdinhoud

Petra van Esch wint ZZ-Licht op NRPS-kampioenschap

Het NRPS-kampioenschap dressuur en springen leverde afgelopen zaterdag in alle klassen waardige kampioenscombinaties op. In het ZZ-Licht nam Petra van Esch de kampioensprijzen in ontvangst. Zij was titelverdediger in het Z2 met Fido Dido, die ze zelf fokte uit de combinatie van Florencio en haar Lichte Tour-dressuurpaard Noa, maar was die klasse inmiddels ontgroeid.

“Ik had enkele kleine foutjes, maar verder ging hij zo gaaf. Echt genieten. Hij is pas zeven! Vorig zomer liep hij Z2 en dat pakte hij zo goed op dat we hem afgelopen winter – toen ik zwanger was – vrij hebben gegeven. Ik wilde hem graag voor mezelf houden”, grapt Petra van Esch. “Fido Dido is een speciaal paard voor mij: hij werd geboren op mijn verjaardag, is met de fles grootgebracht en heeft ook nog eens heel veel kwaliteit.”

De Z2-dressuur kwam dit jaar op naam te staan van Barbara van Brandenburg met Zico van de Heimeriete, zoon van Zodiak uit de D-ponymerrie Sara (Juravel ox x Aron) en gefokt door A.H.J. Spieker uit Hall. Overtuigende kampioen van de Z1 was een oude bekende: de inmiddels twintigjarige hengst Bojar (Bachus x Caletto II), die met zijn nieuwe eigenaresse en amazone Fabienne Kies aan een nieuwe carrière is begonnen. “Hij heeft ZZ-Licht dressuur gelopen en 1,45 gesprongen. Eigenlijk kreeg ik hem als leerpaard voor het springen. Om hem weer op conditie te brengen, reed ik dressuur met hem. Dat ging zo goed, dat ik het maar ben blijven doen”, aldus de blije kampioene, die vertelt dat Bojar waarschijnlijk terugkomt in de NRPS-fokkerij.

Pony’s dressuur
Aanvoerder van de zwaarste dressuurklasse bij de pony’s was Guusje van Heeswijk met Klavertje Character (Condor x Hassan II), die al goede resultaten neerzette in Saumur. “Ik kreeg hem bijna een jaar geleden, we zijn direct Z2 gestart. Hij is wel heet, maar hij wordt steeds rustiger. We krijgen een hechtere band.” Ilona van Veldhuizen, de amazone die in de Z2 tweede werd met I am the King (Idzard x Oldert’s Fastwind), reed met Beekerheide’s Naughty Boy naar de Z1-titel. Deze achtjarige ruin stamt van Neptune van de Beekerheide x Isarco en werd gefokt door L. Adriaans uit Someren.
De andere ponydressuurkampioenen waren Kelly Doelman (M2) met Padovano (Pappa’s Pride x Goya), Marten Luiten (M1) met Goldwin’s Hoeve’s Byonda (Prins Baccarat x Apollo), Ivanka de Bruin (L2) met Volta (Volltreffer x Neron), Madelon Baas (L1) met Golden Passion (Parion B x Nieuwmoed’s Nepal) en Loussan Gritter (B) met Dorado van Stal Romano (De Vito II x Evenaar).

Pony’s springen
Bij het ponyspringen was Delphine Klopper met Maurice de meest succesvolle combinatie in het Z/ZZ. “Hij is inmiddels 21, maar daar merk ik niets van”, vertelt de vijftienjarige amazone uit Badhoevedorp. “Hij is wel heet, maar altijd fijn te rijden en heel voorzichtig.” De zusjes Paris en Skye Morssinkhof haalden allebei een titel binnen: Paris in de M met Pitch Pine (Kanshebber x Zodiak) en Skye in de L met Orchid’s Chymara (Kwaliteit x Kantje’s Carlando). In de B konden Amber van de Mast met Marron in de cat. DE en Daan Reuvekamp in de cat. BC worden gehuldigd.

Paarden springen
Bij de paarden won Corstiaan van Steenbergen met de zelf gefokte Wendela van de Berendskamp (Hamlet x Ferdinand) het gecombineerde M/Z.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses / NRPS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook