Ga naar hoofdinhoud

Philip Rüping’s Clinta en Messenger naar HH Stables

Henrick von Eckermann met Clinta Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Philip Rüping, stalruiter bij Paul Schockemöhle, heeft afscheid genomen van zijn twee talentvolle springpaarden Clinta (v. Clinton) en de Hannoveraande hengst Messenger (v. Montender). Beide paarden zijn aangeschaft door Double H Farm in Amerika van de onlangs overleden Hunter Harrison. Quentin Judge heeft al plaats genomen in het zadel van Messenger. Clinta zal worden gereden door McLain Ward.

Quentin Judge is met de elfjarige hengst Messenger al aan de start gekomen op het Winter Equestrian Festival in Wellington. De zoon van Montender begon zijn carrière onder Florian Meyer zu Hartum die ook bij Schockemöhle in dienst is. Het paar werd destijds negentiende in de finale op het WK voor zesjarige springpaarden.

Rüping boekte vorig jaar wisselende successen. In de Grand Prix van Wiesbaden werd het paar tweede en wonnen een 1,50m-rubriek in Oldenburg.

Clinta

McLain Ward neemt plaats in het zadel van de elfjarige Clinton-merrie Clinta. De merrie was één van de 4 paarden die Paul Schockemöhle vlak voor de Olympische Spelen van Rio overnam van Alexandr Onischenko. De merrie heeft verschillende ruiters gehad waaronder Daniel Neilson en Henrik von Eckermann voor ze bij Rüping kwam.

Philip Rüping won vorig jaar de Grand Prix in Neumünster en afgelopen zondag tijdens de GP maakte de omroeper bekend dat de schimmel Clinta naar Amerika was verkocht.

Bron St-Georg

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook