Ga naar hoofdinhoud

Philippe Guerdat blijft bondscoach Belgische springruiters

De Zwitser Philippe Guerdat blijft tot zeker de Olympische Spelen van 2012 in Londen de bondscoach van de Belgische springruiters. De ruiters maakten al eerder duidelijk dat zij graag wilden dat Guerdat bleef en dindag maakte de ruitersportfederatie KBRSF officieel bekend dat het contract met Guerdat wordt verlengd.

De 58-jarige Guerdat werd een jaar geleden aangesteld als bondscoach en wist de Belgische ruiters in 2010 naar teambrons en individueel goud te begeleiden tijdens de Wereldruiterspelen in Kentucky. Bovendien promoveerde het team naar de Top League in de FEI Meydan Nations Cup.  

Philippe Guerdat is een voormalig olympische springruiter en had voor zijn aanstelling in België al veel ervaring als coach. Zo was hij eerder de chef d’équipe van de Zwitserse jeugdruiters, het Spaanse seniorenteam en de Olympische ploeg van Oekraïne.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook