Ga naar hoofdinhoud

Pia Brinkman koerst met vier paarden richting GMB-finale

Zoals het er naar uitziet mag springamazone Pia Brinkman uit Harbrinkhoek zich met alle vier in de competitie gestarte paarden opmaken voor de GMB-finale tijdens Zwolle International 2010. Vorige week vrijdag reed ze zich in Laag Soeren alweer in de kijker. Ze won de rubriek voor zesjarigen met Ziggy (Gerlinus x Amethist) en daarmee mocht fokker en eigenaar R.H. Schlichter uit Tubbergen de fokkerspremie ophalen.

Anne-Liza Makkinga, ook altijd van de partij als er prijzen uitgedeeld worden, werd nu tweede op Boeve’s Colmander (Colman x Contender). Pablo Favero stevende op de overwinning af met Zidane (Celano x G.Ramiro Z), maar kelderde naar de derde plaats door een balk.

Boeve’s Quinto (Quintero x Corofino I) startte als allereerste in de GMB competitie voor vierjarige springpaarden in Laag Soeren en finishte ook als eerste. Boeve’s Quinto, gefokt door Herman Boeve, werd door Ellen Zwijnenberg voorgesteld. Pim Mulder won de tweede prijs met Bridy (Odermus R x Jacorde), gefokt door L. Veldhuis uit Dalfsen. Derde werd Lea Steinbruchel met de KWPN-aangewezen hengst Bontender DDH (Montender x Jacorde) uit de fokkerij van R. Veerman uit Zuidwolde.

Van de vijftig vijfjarige springpaarden in de GMB competitie in Laag Soeren bleek Al Capone (Karandasj x Voltaire) de beste met Jessica Timgren. De fraai gemodelleerde hengst van Karandasj x Voltaire uit de fokkerij van J.M. Edema uit Marum liep een voortreffelijke barrage en bleef de op de HBC Stal geboren Abigail P (Cantos x Corland) onder Marcel de Boer 0,03 seconde voor. Niels Nanning, steeds vooraan erbij met eigen fokproducten, werd nu derde op Arly (Querlybet Hero x Equador).

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Wendy Scholten

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook