Ga naar hoofdinhoud

Pim Mulder neemt afscheid van GP-winnaar Djoost Again

Pim Mulder en Djoost Again, winnaars van de GP van CSI Ommen. Foto: FotoTrailer Foto: F

Pim Mulder won begin deze maand met Djoost Again (Cantos x Joost) op meesterlijke wijze de Grote Prijs van CSI Ommen. Zowel Mulder als de KWPN-ruin maakten daar hun debuut op 1,60 m-niveau. Dit blijkt nu de laatste internationale prestatie van het duo te zijn, want de tienjarige ruin is verkocht.

“Het voor mij ook een verrassing. Ik had wel het gevoel dat dit paard het zou kunnen. Vanaf het eerste moment dat ik erop zat had ik het gevoel dat hij veel kwaliteit heeft en enorm kan rekken op de brede oxers. Een fenomeen. Hij geeft ook nooit op”, vertelde Pim Mulder na het winnen van de Grote Prijs.

Buurmeisje

Pim Mulder kreeg Djoost Again eind vorig jaar onder het zadel. Eerder had het buurmeisje van eigenaresse Greetje Folkerts hem uitgebracht tot op landelijk 1,35 m-niveau. In januari maakten Mulder en Djoost Again hun internationale debuut op CSI Drachten. “Toen was hij nog erg gespannen, maar hij groeide er snel in”, aldus Mulder.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook