Ga naar hoofdinhoud

Pino naar Ierland

Pino en Mareille Schröder Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het internationale springpaard Pino komt in 2014 ter dekking in Ierland. De Heartbreaker zoon verhuist naar de stallen van de HVL Stud in Enniskerry. Dit maakte Tina Mc Dermott gisteren op haar facebook bekend.

De nu zestienjarige Pino werd geboren in Winterswijk bij Riny Vruwink-Berenschot en maakte furore onder Mareille Schröder. Vanaf zijn derde jaar had Mareille Pino op stal, maakte hem zelf zadelmak en leidde hem op tot het Grand Prix 1.60 m niveau. Tien jaar lang vormden ze een combinatie. En hoe! Nadat ze zilver haalden op het Wereldkampioenschap in Lanaken bij de zesjarigen, volgden nog vele mooie successen in verschillende Grote Prijzen van o.a. Oudoor Gelderland, Geesteren, Hoofddorp etc. Ze vormden een echt team! Daarna ging de hengst naar Stoeterij de Hemmelhorst waar Harrie Wiering hem nog enige tijd reed.

De hengst kreeg bij het KWPN geen goedkeuring, wel bij het AES, Zangersheide en Oldenburger Verband.

In Ierland wordt Pino stalgenoot van onder andere nog een Heartbreaker zoon, El Capone en Orestus (v. Indoctro), een fokproduct van Wiebke van de Lageweg.

Bron Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook