Ga naar hoofdinhoud

Pius Schwizer als enige over 2 meter in Six Bar Genève

In de derde ronde van de Six Bar in Genève besliste Pius Schwizer de wedstrijd. Voor eigen publiek sprong de Zwitser als enige met de negenjarige merrie Chidame Z (v. Chippendale Z) foutloos over twee meter. Drie combinaties kregen een fout op de laatste hindernis en werden ex aequo tweede. Er reden geen Nederlanders mee in de rubriek.

Met ogenschijnlijk gemak sprong de Zangersheide merrie Chidame Z onder Pius Schwizer rondje na rondje over de steeds hoger wordende stijlsprongen. De dochter van Chippendale kwam ook in de laatste ronde niet in de buurt van het hout. De overige vier combinaties in de derde ronde met de laatste stijlsprong op twee meter konden dit niet evenaren en de hoofdprijs was voor de Zwitser.

Niet over 2 meter

Séverin Hillereau uit Frankrijk kreeg met Check Picobello Z, de Cardento-zoon waarvan hij begin november de teugels overnam van Lucy Davis, kreeg een balk op de laatste hindernis. Dat overkwam ook Michael Duffy op zijn nieuwe aanwinst Jule van den Tinnenpot (v. Calvaro) en Audrey Geiser met Walk For Glory KZI CH (v. Colman).

Alain Jufer werd vijfde met Casall (v. Casall), de Zwitser tikte twee balken uit de lepels met de dertienjarige ruin.

Klik hier voor de uitslag met video.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook