Ga naar hoofdinhoud

Houtzager derde in 1,35m en vierde in 1,45m

Update
Marc Houtzager en Sterrehof's Eddie Blue  (Mr.Blue x Larome) zijn vanmiddag in het CSI2* 1,35m-tweefasen op MET3 in Oliva derde geworden. Dat leverde Houtzager 300 euro prijzengeld op. In de rubriek die volgde, de hoogst gedoteerde rubriek van de dag,  streek hij met Sterrehof's Bylou (v. Phin Phin) 2.460 euro op voor de vierde prijs.

1,35m-tweefasen

Winnaar van het 1,35 werd de Ier Francis Connors, gevolgd door de Fransman Guillaume Foutrier. 43 combinaties gingen van start in de eerste fase, 17 mochten door naar de tweede fase en tien van hen hielden de lei schoon tot aan de finish. Connors had de Iers gefokte schimmel Capitol Cruis (v. Douglas VDL) gezadeld en sprong de tweede fase in veruit de snelste tijd van 26,05 seconden. De Fransman was bijna twee seconden langzamer met de Selle Francais Tampa Alia (v. Untouchable).

Houtzager had met de KWPN-gefokte Eddie Blue 28,85 seconden nodig om over de finish te komen. Houtzager heeft de schimmel sinds 2013 op stal. Zijn sponsor Stoeterij Sterrehof kocht Eddie Blue dat jaar namelijk op de Expo Talent Sale voor 115.000 euro.

1,45m-klassiek

In het 1,45m gingen 67 combinaties van start en plaatsten zich 21 voor de barrage. Onder hen ook de Nederlanders Robert Vos met Carat (v. Cardento) en Hilde Woudstra met Titania (v. Clinton), die beiden een balk hadden in de barrage en respectievelijk 11e en 17e werden.

De top drie bestond respectievelijk uit de Iers Jonathan Gordon met Fellini 131 (v. For Pleasure), de Noor Solveig Newermann met Wodka (v. Kojak) en de Ier Alexander Butler en Monastery Stud More Pleasure (v. Stolzenberg).

Uitslag 1,35m
Uitslag 1,45m

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!