Ga naar hoofdinhoud

Beste Nederlander Aniek Poels: ‘Barry is een ongelooflijke vechter’

Aniek Poels met Barry White Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na het overweldigde succes van gisteren van de Nederlandse heren was het vandaag in de Longines Cup of the City of Barcelona Aniek Poels die de Nederlandse kar trok. Met Barry White (v. Twisther) was Poels de enige ruiter voor Nederland die de tweede ronde behaalde. De zege in de slotrubriek van de Nations Cup finale in Barcelona was voor de zwager van Poels, Pieter Devos. 

Devos zette met Claire Z (v. Clearway) de snelste tijd neer van 50,66 seconden. Hij was samen met Kevin Staut de enige ruiter die zowel de loodzware eerste ronde als de tweede ronde zonder fouten aflegde. Staut zadelde voor deze rubriek over 1,55 meter de Kashmir van Schuttershof-nazaat Silver Deux de Virton HDC.

Snelle vierfouters van Kannan

Niet echt een verrassing, maar de snelste tijd in de tweede omloop werd genoteerd door Bertram Allen. De Ierse ruiter was de enige die een tijd noteerde onder de 50 seconden. Echter kreeg de ruiter onderweg een springfout en werd vierde met Molly Malone V (v. Kannan). Ook Pedro Veniss zette een snellere tijd neer in de tweede ronde als Pieter Devos, maar kreeg onderweg ook vier strafpunten met Quabri de l’Isle, eveneens een Kannan-nazaat.

Net buiten de top vijf

Aniek Poels bleef foutloos in de loodzware eerste ronde, waarin twee ruiters niet besloten te starten en tien ruiters besloten om het parcours te staken. In de tweede ronde kreeg Poels met Barry White één springfout en finishten ze in 56,44 seconden. Dit was voldoende om de zesde prijs in ontvangst te mogen nemen. Na haar parcours vertelde ze aan Ruiters in Oranje: ‘Het was een moeilijke proef. Toen ik parcours liep dacht ik dit wordt een pittige opgave. En natuurlijk omdat ik mijn eerst paard (Athene) niet heb kunnen rijden reed ik deze proef met Barry. Hij liep afgelopen dagen al heel goed en vandaag voelde hij weer goed met losrijden. Ik dacht ik ga het gewoon proberen. Barry is gewoon een ongelooflijke vechter, soms iets te.’

Pech voor de Nederlandse heren

Gisteren in de Nations Cup haalden Jur Vrieling, Michel Hendrix, Marc Houtzager en Harrie Smolders de gouden medaille voor Nederland binnen. Hendrix besloot zijn ‘gouden’ Baileys vandaag niet te starten in de Longines Cup of the City of Barcelona. Houtzager verscheen wel aan de start met Sterrehof’s Calimero, maar besloot onderweg het parcours te staken. Vrieling en Smolders zetten gisteren twee foutloze rondes neer voor Nederland. Vandaag verschenen ze niet met hun ‘gouden’-paarden aan de start, maar met Capital Colnardo en Zypern III. Zowel Smolders als Vrieling noteerden in de eerste ronde acht strafpunten. Hiermee werden ze negentiende respectievelijk twintigste.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Ruiters in Oranje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook