Ga naar hoofdinhoud

Polen wint eerste FEI Nations Cup-omloop in Europa

In Lummen werd de Furusiyya FEI Nations Cup wedstrijd door de slechte weersomstandigheden afgelast, zodat Linz de eer kreeg om de eerste wedstrijd in de nieuwe serie te houden, weliswaar in de tweede divisie. Polen won de landenwedstrijd gisteren in Oostenrijk na een spannend duel met Oekraïne. 

Na de eerste omloop stond het Poolse team al aan kop met 1 strafpunt. Die tijdfout kreeg Michal Kazmierczak met de KWPN’er Que Pasa (v.  Quite Easy). Jaroslow Skrzyczynski met Crazy Quick en Krzysztof Ludwiczak op de Burggraaf-zoon Zoweja waren beiden foutloos. De Noren volgden met 2 strafpunten op de tweede plek.

In de tweede manche ging het met de Polen bijna mis, ze behaalden 14 strafpunten waardoor het uiterst spannend werd aan de kop. Het team van de Oekraïne kon met twee keer over 8 strafpunten opstomen naar de tweede plek. Rene Tebbel zorgde voor het beste resultaat voor zijn team, hij bleef twee keer foutloos met Cooper (v. Colman).

De Noren zakten naar de derde positie door de 18 strafpunten in de tweede manche, hun eindtotaal kwam uit op 20. Het Spaanse team miste op een haar het podium. Ze konden opklimmen op het scorebord door de 9 strafpunten in de tweede ronde. Eduardo Alvarez Aznar was net als Tebbel twee keer nul met de Holsteiner Chatman (v. Carinjo).

Polen gaat met 100 punten in de tweede divisie aan de leiding. Volgende week is de eerste wedstrijd in de eerste divisie in La Baule waar ook Nederland voor de punten gaat strijden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/FEI

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook