Ga naar hoofdinhoud

Ponyruiters derde in landenwedstrijd

Op de accommodatie van de Nederlandse springruiter Edwin Smits in het Zwitserse Chevenez behaalde het Nederlandse ponyteam een mooie derde plaats in de landenwedstrijd springen. Bondscoach Luc Steeghs reisde een dag heen en weer om nieuwe combinaties een kans te geven.

“Van het team dat vrijdag reed heeft alleen Rowen van de Mheen dit jaar het EK gereden. Na de Hippiade zijn mijn meest ervaren combinaties gestopt met de ponysport of zijn de pony’s verkocht. Ik moet dus weer bouwen aan een team”, aldus Steeghs, die de wedstrijd in Chevenez behoorlijk zwaar vond. “We wisten in de tweede manche een plek te stijgen. De Duitsers en Ieren die voor ons eindigden reden met combinaties die ook het EK gereden hebben.”

Rowen van Mheen en Ensilla wisten samen met de Duitser Lars Volmer dubbel foutloos te blijven. “Rowen’s zus Elise is pas elf jaar oud en heeft goed gereden. Julie Janssen reed ook haar eerste landenwedstrijd en was in de tweede manche zelfs foutloos”, kijkt Steeghs tevreden terug. Routinier Kars Bonhof startte beide manches als eerste met Osborne.

In de Grote Prijs was Rowen de beste Nederlander op de zesde plaats met twee foutloze omlopen. Kars Bonhof en Paddy Power, waarmee hij Hippiade kampioen was in de klasse Z, werd na barrage elfde.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook