Ga naar hoofdinhoud

Prins overhandigt Trofee voor Sportverdienste aan Le Jeune

Philippe le Jeune VigoSpringruiter Philippe le Jeune ontving dinsdag uit handen van Prins Filip de 82e Nationale Trofee voor Sportverdienste in het stadhuis in Brussel. In november 2010 werd de springruiter al verkozen vanwege de wereldtitel die hij tijdens de Wereldruiterspelen behaalde met zijn paard Vigo d'Arsouilles. "Deze prijs is voor mij de kers op de taart", sprak de ontroerde Le Jeune tijdens de uitreikingsceremonie.

“Ik word binnenkort 51, maar ik blijf genieten van het werk met de paarden en mijn entourage. Mijn wereldtitel in Lexington zal voor altijd in mijn geheugen gegrift staan als het mooiste moment van mijn carrière”, sprak Le Jeune verder. Le Jeune heeft voor het komende jaar twee doelen voor ogen. Allereerst gaat hij samen met zijn Belgische springcollega’s voor plaatsbehoud in de Super League. Volgend jaar wil hij sterk presteren tijdens de Olympische Spelen in Londen.

De komende twee maanden neemt Le Jeune zijn toppaard Vigo niet mee op wedstrijd. Vigo wordt de komende tijd ingezet als dekhengst, vanuit de VS en Japan is veel vraag naar het paard. Le Jeune: “We zullen het slim moeten spelen om hem op het juiste moment fris te krijgen voor competitie.”

Bron: Horses.nl/HLN.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.