Ga naar hoofdinhoud

Prix de la Ville de Paris in Franse handen

Patrice Delaveau en Carinjo HDC Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
Vanmorgen boekte Patrice Delaveau zijn tweede overwinning in Parijs met Carinjo HDC. Met de zoon van Cascavelle bleef de Fransman Gudrun Patteet ruim een seconde voor in de 1,50m-rubriek. Rolf-Göran Bengtsson bezette de derde plaats en voor Maikel van der Vleuten was er een achtste plek.

Patrice Delaveau heeft de Holsteiner hengst Carinjo HDC in vorm. Nadat hij op vrijdag de 1,50m-proef direct op tijd had gewonnen, was het vanmorgen de Prix de la Ville de Paris, een Twee Fasen over 1,50m. In een tijd van 30,54 seconden trok de Fransman de zege naar zich toe.

Top dicht bij elkaar

Gudrun Patteet stuurde Sea Coast Ferly (v. Calato) in 31,96 seconden naar de tweede plaats. Op acht honderdste gevolgd door Rolf-Göran Bengtsson die hengst Clarimo Ask (v. Clearway) onder het zadel had.

Snelste vierfouter

Maikel van der Vleuten kreeg met de Stolzenberg-zoon Salomon in de tweede fase een balk en was de snelste vierfouter wat hem de achtste plaats opleverde.

U25

De U25-ruiters sprongen vanmorgen hun laatste proef in Parijs. In het teamspringen konden Teddy van de Rijt en Jens van Grunsven geen potten breken. Het Nederlandse team werd zesde. Van de Rijt kreeg in beide omlopen een balk met Zazou (v. Germus R). Van Grunsven had met Cika (v. Can Cun la Silla) in de eerste manche acht strafpunten en in de tweede vier.

Belgisch team

Het Belgische team bestaande uit Nathan Budd/Balder van de Katelijnkouter en Emilie Conter/Espyrante wonnen de wedstrijd met slechts vier strafpunten.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.