Ga naar hoofdinhoud

PS Online veiling: 100.000 euro voor Chacoon Blue-zoon

Foto: Cha-kanno PS, fotograaf:fotograaf Kiki Beelitz

Meerdere topruiters hebben in de PS online veiling van Paul Schockemöhle van afgelopen week flink geïnvesteerd. Marco Kutscher, Markus Beerbaum en Meredith Michaels-Beerbaum, Wim Schröder  en meerdere andere topruiters maakten van de gelegenheid gebruik en investeerden in paarden op de online veiling van PS Young Jumpers.

Het duurst verkochte paard was de driejarige hengst Cha-Kanno PS ( Chacoon Blue x Kannan) . De Chacoon Blue zoon is de halfbroer van Chacanno die momenteel op het hoogste niveau presteert met Japanner Eiken Sato. De hengst is door Stal Schröder aangekocht voor 100.000 euro met het doel om in zowel de sport als, na goedkeuring, in de fokkerij te worden gebruikt.

Kutscher en Beerbaum investeren

Het eerste veilingsaanbod, Cornetchello PS, een schimmelruin van Cornet Du Lys x Chacco-Blue uit dezelfde merrielijn als Martins Fuchs ’Cristo, werd verkocht aan de drievoudig Europees kampioen Marco Kutscher voor 66.000 euro. Markus Beerbaum en Meredith Michaels-Beerbaum boden 67.000 euro voor de ruin Conthindo PS (Conthinder x Vivant vd Heffinck). Maar liefst vier Chacoon Blue nakomelingen werden aangeboden in de veiling waarvan Chalondon PS het twee na duurste paard was voor 86.000 euro.

Gemiddelde prijs 50.042 euro

“Het internationale bereik van onze ‘veilingsite’ wordt steeds groter,” zei Paul Schockemöhle blij – met de gemiddelde prijs van 50.042 euro. Het plan is om door te gaan met de veelbelovende jonge paarden uit de Lewitz fokkerij- van Paul Schockemöhle via een online veiling op de markt te brengen. De volgende online PS-veiling is gepland van 20-25 februari.

Alle veilingprijzen

Bron: Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook